Antal besøg efter 1-1-19

web counter

Nyt fra Hasserisstuerne

OBS

Generalforsamlingen d. 17 marts er aflyst på ubestemt tid!

Velkommen til Hasseris

Hvad er Hasseris?Hasseris er en bydel i Aalborg med flotte villaer og masser af historie. Du kan lære Hasseris at kende her.

Hasserisstuernes formål

skulpturHasserisstuerne er en kulturhistorisk forening, der arbejder for at styrke hasseris-områdets sammenhold og for at bevare den historiske og arkitektoniske arv i bydelen. Læs om os her.

svalegården

svalegaard NYT: Se store fotos. Svalegården i Hasseris lå oprindeligt på Nytorv i Aalborg. Læs om gårdens spændende historie her, og hvordan den endte i Hasseris.

klokkestabelen

klokketaarnKlokkestabelen står i dag lidt upåagtet ved Bygaden, men den er et symbol for hele bydelen. Læs om historien her.

Hasseris midt i Verden

Hasseris 1920

Jacob Blegvad - arkitekt

blegvad

Køb bogen via kontaktsiden pris kr. 275,-

Læs Helle Winther Olsens lektørudtalelse Her

Læs Otto Käszners boganmeldse, Arkitekten 05 Her (pdf fil)

Hasserisstuernes udgivelser

udgivelser2

Hasserisstuerne har siden 1998 udgivet 19 skrifter. Se oversigten her.

Bøgerne bestilles via kontaktsiden

Skagensbogen

Skagen

Se beskrivelsen her

Læs anmeldelsen fra Nordjyske her

Agnes Nielsens postkort

Vi har udarbejdet en lille bog om postkort til Agnes Nielsen. Det er postkort fra starten af 1900 tallet med datidens motiver. Læs her Arne Sloth Kristoffersens lektørudtalelse. Se her.

Packness bogen

packness Bogen om arkitekten Ejnar Packness blev udgivet i 2011. Se billederne fra receptionen her. Arkitekt Erik Iversen er forfatter. Køb bogen her.

Hvad omfatter Hasseris ?

At afgrænse Hasseris er en kompliceret sag, fordi arealerne har ændret sig så meget gennem tiden. Klik her for at se kortmateriale og beskrivelser.

Bliv medlem

medlemmer

Et medlemskab af Hasserisstuerne koster kun 100 kr. om året. Medlemmer får foreningens publikationer gratis når de udkommer, ældre udgivelser kan købes til fordelagtige priser - og så får du også medindflydelse. Brug kontaktsiden.

Billedgalleri

galleri_forside

Vi har fået et nyt billedgalleri her på siden. Tryk på "play" og se en fin præsentation af gamle billeder fra Hasseris. Ikke alle browsere kan vise billederne, en alternativ fremvisning med lidt flere billeder kan ses her her

Udstilling til download

udstilling

Hasseris Bibliotek udstillede i 90´erne et halvt hundrede plancher med Hasseris' historie. Vi har digitaliseret dem. Download her

Udstillingsplancher lagt på nettet

raaens_minde Klik på fotoet og du se alle restaurerede udstillingsplancher om Hasseris Villaby fra udstillingen "Hasseris - fra landsby til forstad".

genstande

8kantet bord Hasserisstuerne har nogle genstande, blandt dem Ejnar Packness arbejdsbord - selvfølgelig tegnet af ham selv. Se foreningens genstande her.