Læs og download

kridtgrav

Her kan du se en oversigt over de artikler og publikationer, som ikke længere figurerer på forsiden.  Du vil også kunne downloade referater og anden dokumentation.

 
Bor De egentlig i Hasseris..?

Bor De egentlig i Hasseris? Hasseris er en relativ størrelse.
Vi giver et bud på Hasseris' omfang og udstrækning gennem tiden.

 
Theodorsminde - en stor renovering

Vi har kigget lidt nærmere på, hvor meget et hus kan renoveres - og stadigvæk bevare sin identitet.  Læs mere her

 
CAC - Arne Jakobsens industriperle fredet

I 1956 tegnede Arne Jakobsen CAC Motorrenoveringsfabrik, der ligger ud til Hobrovej, i nærheden af Mariendal Mølle. Bygningen er nu fredet, blandt andet ved Hasserisstuernes mellemkomst. Læs fredningsindstillingen her. (PDF)

 
Gården der flyttede fra byen

Svalegården er en af de ældste bygninger i Hasseris. Men selvom den ser ud til altid at have ligget, hvor den ligger, stammer den fra Nytorv i Aalborg. Læs mere her.

 
Økonomi truer gamle bygninger

Selv om Aalborg Kommune i de senere år har gjort en del for at bevare gamle bygninger, lykkedes det ikke altid, enten fordi de kortsigtede økonomiske interesser er for store eller fordi andre forhold spiller ind. På det sidste er det definitivt besluttet at nedrive Kvægtorvet til fordel for en P-plads. Møllehuset ved Hobrovej er også i farezonen.

 
Hasseris skole 100 år

I år er det netop 100 år siden landsbyen Gl. Hasseris fik en folkeskole. At den lille skole i løbet af de følgende hundrede år skulle udvikle sig og ende som en af Aalborgs største med over 700 elever, var der næppe nogen af skolefædrene fra den gang, der havde forestillet sig. Læs mere her.